Полезни съвети   >>   Яжте козе сирене за тънка фигура, здраве и младост.
blank
>>СЛЕДВАЩ>>  

Яжте козе сирене за тънка фигура, здраве и младост.
image Яжте козе сирене за тънка фигура, здраве и младост.
Продуктът е много по-нискокалоричен от кравето, като същевременно е много по-усвоим от човешкия организъм.

В наши дни науката доказа категорично, че козето мляко и козето сирене са много полезни. Има дори цели хранителни режими и диети основани на този продукт, тъй като той е съвременна суперхрана с полезните си свойства.
Вече се знае, че козето мляко е изключително богато на полезни млечнокисели бактерии и по този показател превъзхожда всички останали млечни продукти.
Козите имат малко по-различни хранителни навици от другите тревопасни животни.
Те се хранят само с най-крехките и млади листа на растенията, хапва плодове, билки и цветя, като ги изяжда чак до корените, затова всички тези полезни съставки преминават в нейното мляко. Затова и млечните бактерии в козето сирене, които са над сто на брой, пречат на развитието на патогенни микроорганизми.
Козето мляко и козето сирине и кашкавал са много по-лесно смилаеми за човешкия организъм отколкото кравето например. Молекулата на кравето мляко е много по-голяма от човешката и усвояването му става много бавно. Козето мляко се приближава до човешкото и затова то е и много по-полезно. Освен това то е и много по-нискокалорично от кравето или овчето с близо 40%, затова козите продукти са много предпочитани за диети и по-нискокалорични хранителни режими.
Козето сирене е и много полезно, защото е богато на кобалтови соли, калций и много витамини. То помага при белодробни заболявания, укрепва имунната и нервната система, помага при артрит, ревматизъм, диабет, сърдечни и бъбречни проблеми.
Някои учени дори го квалифицират като естествен антибиотик, защото предпазва от редица заболявания. Тъй като е богато на силиций, от него кожата, косата и ноктите стават по-здрави и красиви.login